CUPMAN® – Hidroxidul de cupru și cimoxanil-ul, plus o formulare avansată oferă avantaje nete – acoperire, solubilitate, sistemicitate, efect preventiv si curativ, risc scăzut de fitotoxicitate, nu este coroziv, nu face praf și nici spumă la aplicare

CUPMAN®/Copforce® Extra conţine: 300 g/kg cupru sub forma a 461 g/kg hidroxid de cupru + 60 g/kg cimoxanil în formula de Granule dispersabile în apă (WG)

Fungicid cu acţiune sistemică locală şi de contact pentru combaterea manei la cartof, tomate, viţa de vie şi alternariozei la tomate

CUPMAN®/Copforce Extra reprezintă o formulare unică, fără precedent în Europa. Două substanţe active cu mod de acțiune diferit sunt fixate cu exactitate în fiecare granulă pentru a asigura o protecție completă și cu un efect de durată.

CUPMAN®/Copforce® Extra este un amestec cu efect demonstrat în ceea ce priveşte rezistenţa la ploaie. Acesta, combină efectul preventiv al Hidroxidului de Cupru [Cu (OH) 2] împotriva infecției fungice și bacteriene cu efectul curativ prompt al Cimoxanilului.

Spre deosebire de ceilalți compuși de cupru, cristalele de hidroxid de cupru îmbracă forma unor ace, asigurând astfel acoperirea completă a suprafeței tratate. Cristalele de oxiclorură de cupru se formează ca niște mici octaedre având o acoperire mai scăzută pe frunze.

Utilizarea hidroxidului de cupru determină controlul eficient al bolii cu o doză mai mică, prin distribuirea uniformă a particulelor pe suprafaţa tratată.
Hidroxidul de cupru din CUPMAN® oferă opțiunea “Cea mai bună solubilitate pentru un nivel ridicat de eficacitate și un risc scăzut de fitotoxicitate”.

Beneficiile oferite de CUPMAN®

  • Oferă culturilor un nivel ridicat de protecție
  • Siguranța culturii este garantată în comparație cu alte fungicide/bactericide din cupru
  • Două ingrediente active cu un moduri diferite de acțiune și efect sinergic ridicat
  • Riscuri de rezistență reduse
  • Rezistență dovedită la ploaie
  • Nu este coroziv pentru părțile metalice ale echipamentului de stropit deoarece nu conține cloruri sau sulfați
  • Recuperarea culturilor după situațiile de stres
  • Niciun efect asupra procesării vinului (studii GEP și GLP în Europa de S și N – 2014-2015)
  • Formulare nouă, ușor de utilizat, fără praf și fără spumă în timpul operației de pulverizare
  • Acoperire optimă pentru o protecție mai bună

Mod de acţiune: CUPMAN®/Copforce® Extra este un fungicid de contact şi sistemic local, cu acţiune preventivă şi curativă. Cimoxanilul prin acţiunea sistemică locală, inhibă germinarea sporilor şi prin urmare dezvoltarea miceliului. Cuprul are acţiune de contact, preventivă şi antisporulantă. Cuprul previne germinarea sporilor ciupercilor şi protejează planta împotriva noilor infectări prin formarea unui strat protector.

CulturiAgentul dăunătorDoza (kg/ha)UtilizareTimp de pauză
CartofMANA (Phytophthora infestans)2,0Număr de tratamente/an: 5 Interval între tratamente: 7 – 10 zile Demararea aplicării se face atunci când există riscul de infestare (BBCH 21-90) Volumul de soluţie: 300 – 500 l/ha14 zile
Tomate (în câmp)MANA (Phytophthora infestans)

ALTERNARIOZĂ (Alternaria solani)
2,0Număr de tratamente/an: 3 – 4 Interval între tratamente: 7 – 10 zile Demararea aplicării se face atunci când există riscul de infestare (BBCH 51-71) Volumul de soluţie: 300 – 1000 l/ha10 zile (tomate pentru procesare)
3 zile (tomate pentru consum prospăt)
Viţa de vieMANA (Plasmopara viticola)2,0Număr de tratamente/an: 4 Interval între tratamente: 7 – 10 zile Demararea aplicării se face atunci când există riscul de infestare (BBCH 55-80) Volumul de soluţie: 500 – 1200 l/ha28 zile
NU se aplică dacă temperaturile depășesc 35°C. NU se aplică în condiţii de secetă. NU se aplică în soluțiile de pulverizare cu un pH mai mic de 6,5 deoarece poate provoca fitotoxicitate.

CUPMAN®/Copforce® Extra (300 g/kg cupru sub forma a 461 g/kg hidroxid de cupru + 60 g/kg cimoxanil) este produs de compania Agria SA.

Agria SA est singurul producător de produse de protecția plantelor din Bulgaria, cu o tradiție de peste 80 de ani, fiind înființată în anul 1932. Agria SA este o companie de renume și cu poziție durabilă pe piață.

 Agria SA plasează calitatea, protecția mediului și condițiile de muncă sigure și sănătoase ale angajaților printre principalele priorități pentru a răspunde tendinței globale a societății moderne de dezvoltare durabilă.

Agria SA oferă întotdeauna produse și servicii de calitate care răspund cerințelor și așteptărilor ridicate ale clienților săi, având experiență în domeniul reglementărilor și vânzărilor, controlând de asemenea și procesul de producție – deține cu propria sinteză pentru Zineb, Mancozeb, Propamocarb, Cimoxanil, Diflubenzuron.

Agria SA este o companie cu acces internațional, prezentă în peste 70 de țări, cu peste
600 de omologări atestate disponibile și alte peste 300 în curs. Compania exportă produse de protecție a plantelor în peste 50 de țări din Europa, Asia, America de Sud, Africa și Orientul Mijlociu și deține filiale, birouri de reprezentanță și rețele proprii de distribuție în UE, Serbia, China, Taiwan, Rusia, Cambodgia, Vietnam, Indonezia, Brazilia, Argentina, Ecuador, Venezuela, Chile, Africa de Sud și alte piețe.

CUPMAN® (300 g/kg cupru sub formă de hidroxid cupru 461 g/kg + 60 g/kg cimoxanil), alături de OMIX (propamocarb clorhidrat 607 g/l), OMIX DUO (400 g/l propamocarb clorhidrat + 50 g/l cimoxanil), FUDAN (800 g/kg mancozeb), FORTUNA GLOBE (750 g/kg mancozeb WG) fac parte din propunerea tehnică a Agro Excel Balkans pentru protecția culturii de roșii.

CUPMAN®, ca de altfel toate produsele din gama Agro Excel Balkans, este omologat pentru utilizare in România, dozele de omologare fiind prezentate în acest material.

Pentru mai multe informații și oferte contactați echipa Agro Excel Balkans SRL

AGRO EXCEL BALKANS

Prin parteneriate cu lideri de piață din regiunea Balcanilor și cu furnizori de servicii de primă clasă din România, bazându-ne pe o experiență solidă în distribuția de inputuri, livrăm fermierilor valoare, siguranță, atitudine corectă și respect într-o relație de afaceri pe termen lung.

Livrăm Excelență Agriculturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *