UAN – SOLUTIA CARE ADUCE ECONOMIE DE COST SI FLEXIBILITATE MAXIMA IN APROVIZIONAREA CU AZOT A CULTURILOR DE CAMP

În orice cultură, primul nutrient pe care trebuie sa îl asigurăm este azotul.

Variantele de aprovizionare cu azot sunt:

 • Culturi premergătoare fixatoare de azot (Lucerna, mazăre, soia)
 • Aprovizionarea chimica: cu Azotat de amoniu, Uree, UAN sau alte îngrășăminte chimice lichide pe bază de azot
Urea Ammonium Nitrate (UAN) is a Liquid fertilizer solution.

Dintre variantele de aprovizionare chimică, UAN reprezintă cea mai valoroasă variantă, fiind cea mai flexibilă si cea mai ieftină. UAN reprezintă un amestec de azotat de amoniu si uree în formă lichidă, conținând trei forme de azot. Forma amidică este ușor absorbită prin aparatul foliar, iar daca ajunge in sol poate fi absorbita prin rădăcini după transformarea dată de urează, forma amoniacală – în procesul de nitrificare se transformă în formă nitrică, care, la rândul său, este rapid și total absorbită de rădăcini. Adică, aplicând UAN, plantele primesc concomitent nutriție radiculară și foliară. Mai mult, datorită transformării treptate a unei forme de azot în alta cu participarea directă a microorganismelor din sol, UAN asigură un efect prelungit al asimilării azotului. Cum amoniacul liber lipsește din compoziția îngrășământului, acesta nu se evaporă în atmosferă în timpul aplicării și astfel pierderile de azot datorate volatilizării și levigării se reduc semnificativ.

 • Este posibilă aplicarea uniformă, controlată, cu eficacitate sporită
 • Plantele pot folosi nutrientul chiar și daca este aplicat si în condiții de uscăciune/ariditate
 • Se poate controla concentrația la aplicare în funcție de modul de aplicare și de nevoile plantei
 • Neutralitate în ceea ce privește oxidarea solului. Ureea, care sub influența urobacteriilor din sol se amonifică în carbonat de amoniu provoacă o reacție alcalină și neutralizează reacția acidă a azotului nitrat
 • Își păstrează calitățile indiferent de perioada de depozitare;
 • Garantează securitatea în utilizare – nu este periculos la incendiu, exploziv sau toxic;
 • Se aplică la toate culturile, in toate stadiile de dezvoltare, cu încorporare, picurare pe sol sau aplicare foliară, modificând concentrația amestecului
 • Se poate administra împreună cu alte îngrășăminte lichide pentru fertilizarea de bază sau foliare, sau cu produse de protecția plantelor.

Particularități:

 • se aplică cu pulverizatoare pentru irigarea cu picături mari, iar duzele trebuie să fie ajustate astfel încât picătura să cadă pe frunză nu vertical, ci sub un unghi mic.
 • Pe sol sau încorporat se aplică nediluat, la 32% N; foliar se aplică în diluții de 1,5%-2%
 • Conductele și instalațiile de aplicare trebuie dotate anticoroziv
 • Se livrează cu cisterna, deci trebuie organizată depozitarea produsului

Prețul azotului din UAN, pe procent de substanță activă, este cam cu 5% mai ieftin decât prețul azotatului de amoniu, însă UAN este netoxic, neinflamabil și neexploziv, nu poluează mediul. Datorită lipsei de amoniac liber în UAN, acesta nu se evaporă în atmosferă.

Agro Excel Balkans are în ofertă UAN de la Agropolychim Bulgaria și rezervoare flexibile de depozitare. Costul unui rezervor de 30 metri cubi pornește de la 2150 EUR și poate crește în funcție de condițiile de amplasare și accesorii. Avem în plan să punem la dispoziția clienților noștri și alte variante de produse de fertilizare de bază în formă lichidă, cu conținut de fosfor, potasiu și sulf.

click aici –>Pentru o oferta personalizată luați legătura cu specialiștii Agro Excel Balkans <– click aici

AGRO EXCEL BALKANS are o gamă de produse specializată, în care produsele au fiecare un rol bine definit:

-să aducă economii de costuri (la pesticide și semințe)

-să contribuie la venituri (îngrășămintele foliare),

acoperind nevoile din toate verigile tehnologice la fermă.

Prin parteneriate cu lideri de piață din regiunea Balcanilor și cu furnizori de servicii de primă clasă din România, bazându-ne pe o experiență solidă în distribuția de inputuri, livrăm fermierilor valoare, siguranță, atitudine corectă și respect într-o relație de afaceri pe termen lung.Livrăm Excelență Agriculturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *