BLENIS (FLUTRIAFOL 125 g/l SC), pentru combaterea făinării, ruginii brune și ruginii galbene din culturile de grâu

Agria AD este o companie cu mulți ani de experiență în domeniul produselor agrochimice, înființată în 1932, pentru a furniza produse pe piața produselor fitosanitare din Bulgaria. Este o companie de renume și cu o poziție durabilă pe piață.  

După transformarea sa în societate pe acțiuni în anul 1998, a devenit treptat una dintre companiile de top din domeniul producerii, importului și comercializării erbicidelor, fungicidelor, insecticidelor, bio-stimulatorilor, stimulatorilor de creștere și oligoelementelor.  

Produsele Agria AD sunt folosite în agricultura bulgară de peste 70 de ani și sunt bine cunoscute pe piață.  

Astăzi, în AGRIA AD există două linii principale pentru producerea, formularea și ambalarea produselor de protecție a plantelor din grupul de ditiocarbamați și pulberi umectabile care conțin cupru.  

Produsele AGRIA AD sunt testate într-un laborator de testare acreditat în conformitate cu BDS EN ISO 17025. Cu metode și echipamente moderne, indicatorii tuturor produselor sunt examinați cu strictețe.  

Compania exportă produse de protecție a plantelor în peste 50 de țări din Europa, Asia, America de Sud, Africa și Orientul Mijlociu.  

Dezvoltarea Agria AD este în toate direcțiile – modernizarea și creșterea producției, introducerea de noi produse, protecția mediului, angajamentul față de ecologie și calitate.  

Agro Excel Balkans aduce pe piața din România produsele omologate ale Agria AD, printre care și produse cu rolul de a combate agenții patogeni care apar în cultura de grâu. 

Agria AD furnizează pe piață produsul BLENIS (FLUTRIAFOL 125 g/l SC), un fungicid sistemic, cu acțiune preventivă și curativă în combaterea făinării, ruginii brune și ruginii galbene din culturile de grâu. BLENIS conţine 125 g/l flutriafol și este formulat sub formă de suspensie concentrată (SC). 

BLENIS (FLUTRIAFOL 125 g/l SC) este un produs nou pe piața din România, vine pe un segment de preț economic, iar substanța sa activă este una dintre cele mai eficiente pentru combaterea făinării. BLENIS este probabil cea mai bună variantă pentru tratamentul I la grâu. 

Cultura de cereale este una dintre cele mai cultivate în țara noastră, iar aceasta poate fi afectată de diverse boli, care să pună în pericol atât dezvoltarea plantelor, cât și producția, atât din punct de vedere cantitativ, cât și calitativ. Una dintre aceste boli este făinarea.  

Făinarea grâului este boala produsă agentul patogen Blumeria/Erysiphe graminis f. sp. tritici. Miceliul ciupercii care atacă se poziționează pe suprafața organelor plantei cu ajutorul unor apresori, care, mai apoi, răspândesc boala în celulele epidermice ale plantei. 

În toamnă, pe frunze apar pete albe, pâsloase, ce pot fi semnalate pe ambele părți ale frunzei. În primăvară, atacul se extinde, petele albe putând fi observate pe frunzele din etajele superioare, pe teci, pe paie, chiar și pe spice. Sub pâsla albă-miceliană, țesuturile frunzelor se îngălbenesc, apoi devin brune. Petele albe capătă în scurt timp aspect prăfos, făinos, după care devin de culoare cenușie, deoarece spre sfârșitul viabilității țesuturilor parazitate, în pâsla miceliană apar puncte mici, negre. 

Aplicarea unui fungicid pe bază de flutriafol poate întârzia apariția, poate reduce severitatea sau poate elimina apariția bolii, rezultând adesea sporuri semnificative de producție. 
 

Beneficiile oferite de BLENIS (FLUTRIAFOL 125 g/l SC): 

  • Sistemicitate unică – mișcare rapidă în plante 
  • Acțiune de eradicare puternică 
  • Oferă culturilor un nivel ridicat de protecție și de siguranță 
  • Rezistență la ploaie în decurs de 2 ore de la aplicare 
  • Formulare ușor de utilizat 

Mod de acțiune: 

BLENIS (FLUTRIAFOL 125 g/l SC) este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă. După aplicare, substanța activă pătrunde rapid prin părțile aeriene ale plantei, fiind translocată apoi în întreaga plantă, oferind protecție imediată și oprind atacurile fungice în curs de desfășurare.  

Recomandări de utilizare 

Culturi Agentul dăunător Doza (l/ha) Utilizare Timp de pauză 
Grâu FĂINARE (Erysiphe graminis)  
RUGINA BRUNĂ (Puccinia triticina) 
RUGINA GALBENĂ (Puccinia striiformis) 
1.0 Număr de tratamente/sezon:1  
Se aplică între stadiile de dezvoltare BBCH 40-55  
Volumul de soluție: 200-300 l/ha 
– 

PROGRAME FITOSANITARE 

CEREALE 

Pentru mai multe informații și oferte contactați echipa Agro Excel Balkans SRL.  

AGRO EXCEL BALKANS are o gamă de produse specializată, în care produsele au fiecare un rol bine definit:  

-să aducă economii de costuri (la pesticide și semințe)  

-să contribuie la venituri (îngrășămintele foliare), acoperind nevoile din toate verigile tehnologice la fermă.  

Prin parteneriate cu lideri de piață din regiunea Balcanilor și cu furnizori de servicii de primă clasă din România, bazându-ne pe o experiență solidă în distribuția de inputuri, livrăm fermierilor valoare, siguranță, atitudine corectă și respect într-o relație de afaceri pe termen lung.  

Livrăm Excelență Agriculturii.  

Contact:  

Agro Excel Balkans SRL Adresă: Mareșal Averescu 8-10, Corp C, Parter, Sector 1, București; email: office@agroexcelbalkans.ro; Tel: +40 740 112 759; Fax:  +40 31 069 9604  

Surse:

PROTECȚIA PLANTELOR PENTRU O AGRICULTURĂ PROFITABILĂ, AGRIA& ZENITH CROP SCIENCES, 2020

https://www.slideshare.net/ionutjipa/fitopatologie  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *