OSSK 403│FAO 410│POTRIVIT PENTRU PERIOADELE DE PLANTARE TIMPURIE

Institutul Agricol Osijek a fost înființat în anul 1878 și este parte a Ministerului Științelor din Croația. Institutul Agricol Osijek este o instituție de Științe Agricole. Una dintre activitățile de bază este crearea și dezvoltarea de hibrizi și soiuri noi de plante, în mod natural și fără modificare genetică, în vederea cultivării. Principalele categorii de plante dezvoltate de Institut sunt porumbul, păioasele (grâu, orz), soia, floarea soarelui și plantele furajere. Institutul dispune de un laborator complet echipat pentru cercetare și dezvoltare și de una dintre cele mai moderne stații de procesare a semințelor din această parte a Europei, garantând semințe de cea mai înaltă calitate.  

În anul 1958 a fost înființat programul de creare a hibrizilor de porumb, primul hibrid fiind certificat în anul 1968. Până în acest moment au fost certificați peste 160 hibrizi de porumb, o mare parte dintre aceștia fiind certificați și în țări din Europa și Asia. Astăzi, Croația este membru al Uniunii Europene și toți hibrizii se află în Catalogul comun al soiurilor de plante agricole. În ultimii ani au fost creați 10 hibrizi care concurează cu cei mai buni hibrizi din lume din punct de vedere al caracteristicilor, fiind principalul motiv al expansiunii rapide în numeroase piețe noi. Hibrizii Institutului Agricol Osijek pot fi găsiți în aproape toate țările din Europa dar și în Turcia, Rusia, Iran sau Maroc.  

Portofoliul de semințe de porumb propus de Agro Excel Balkans este format din hibrizi din grupe de maturitate diverse, începând de la FAO 200 până la FAO 600.  

Institutul Agricol Osijek, Donau Saat, Saaten Union și Mas Seeds sunt partenerii noștri în crearea unui portofoliu divers și adaptat condițiilor din România.  

Fiind asemănător cu cel mai apreciat hibrid al Institutului Osijek (OS 398), din acest an, Agro Excel Balkans introduce pe piața din România și hibridul OSSK 403. 

Casetă text

OSSK 403 este un nou hibrid ce face parte din grupa FAO 410 (hibrid de porumb semitardiv cu suma unităților termice utile cuprinsă între 1600 și 17000C).  

OSSK 403 este asemănător din punct de vedere fenotipic cu hibridul OS398. Se remarcă printr-un sistem radicular mai puternic și mai ramificat, tulpină puternică și frunze și mai ramificate. Aceste proprietăți pot obține, în condițiile aplicării corespunzătoare a agrotehnicii și în condiții favorabile de producție, randamente foarte ridicate la producția de boabe. 

Rădăcinile adânci și ramificate permit acestui hibrid să obțină rezultate bune de producție cu investiții reduse, chiar și pe soluri mai slab calitative (soluri cu pH scăzut). 

Scopul principal al hibridului OSSK 403 este producția de boabe, dar datorită tulpinii și frunzelor mari este recomandată recoltarea și pentru producția de siloz. 

CARACTERISTICI 

 Potrivit pentru perioadele de plantare timpurie   
  Tulpina înaltă, foarte puternică și stabilă   
  Planta verde pentru un timp mai îndelungat   
  Știulete scurt și neascuțit   
  16 – 18 rânduri de boabe   
  Toleranță mare la boli și dăunători larg răspândiți   
  Scop bază: producție boabe și coceni   
  Toleranță excelentă la secetă   
  Știuleții dubli apar mai des în culturile mai rare   
 Pierde apa repede înainte de recoltare  
Casetă text

Pentru mai multe informații și oferte contactați echipa Agro Excel Balkans SRL. 

AGRO EXCEL BALKANS are o gamă de produse specializată, în care produsele au fiecare un rol bine definit: 

  • să aducă economii de costuri (la pesticide și semințe) 
  • să contribuie la venituri (îngrășăminte foliare), acoperind nevoile din toate verigile tehnologie la fermă. 

Prin parteneriate cu lideri de piață din regiunea Balcanilor și cu furnizori de servicii de primă clasă din România, bazându-ne pe o experiență solidă în distribuția de inputuri, livrăm fermierilor valoare, siguranță, atitudine corectă și respect într-o relație de afaceri pe termen lung.  

Livrăm Excelență Agriculturii.  

Contact: 

Agro Excel Balkans SRL Adresă: Mareșal Averescu 8-10, Corp C, Parter, Sector 1, București; email: office@agroexcelbalkans.ro; Tel: +40 740 112 759; Fax:  +40 31 069 9604;  

Surse : https://www.poljinos.hr/proizvodi-usluge/kukuruz/fao-400/ossk403-i15/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *