STRETCH® (40 g/l nicosulfuron) – erbicid selectiv pentru combaterea în postemergență a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb

Agria AD este o companie cu mulți ani de experiență în domeniul produselor agrochimice, înființată în 1932, pentru a furniza produse pe piața produselor fitosanitare din Bulgaria. Este o companie de renume și cu o poziție durabilă pe piață.  

După transformarea sa în societate pe acțiuni în anul 1998, a devenit treptat una dintre companiile de top din domeniul producerii, importului și comercializării erbicidelor, fungicidelor, insecticidelor, bio-stimulatorilor, stimulatorilor de creștere și oligoelementelor.  

Produsele Agria AD sunt folosite în agricultura bulgară de peste 70 de ani și sunt bine cunoscute pe piață.  

Astăzi, în AGRIA AD există două linii principale pentru producerea, formularea și ambalarea produselor de protecție a plantelor din grupul de ditiocarbamați și pulberi umectabile care conțin cupru.  

Produsele AGRIA AD sunt testate într-un laborator de testare acreditat în conformitate cu BDS EN ISO 17025. Cu metode moderne și echipamente moderne, indicatorii tuturor produselor sunt examinați cu strictețe.  

Compania exportă produse de protecție a plantelor în peste 50 de țări din Europa, Asia, America de Sud, Africa și Orientul Mijlociu.  

Dezvoltarea Agria AD este în toate direcțiile – modernizarea și creșterea producției, introducerea de noi produse, protecția mediului, angajamentul față de ecologie și calitate. 

Agro Excel Balkans  furnizează pe piață produsul STRETCH (40 g/l nicosulfuron) produs de AGRIA AD, un erbicid  selectiv pentru combaterea postemergentă a buruienilor monocotiledonate și dicotiledonate din cultura de porumb. 

green corn field under white clouds during daytime

Beneficiile oferite de STRETCH (40 g/l nicosulfuron) 

  • Formulare nouă, foarte eficientă: Dispersie în ulei (OD)
  • Foarte eficient împotriva unor buruieni dificil de combătut, cum ar fi Sorghum halepense, Agropyron repens, Echinochloa crus-galli, etc.
  • Aderență foarte bună și rezistență la ploaie 
  • Nu sunt necesari adjuvanți suplimentari 
  • Selectivitate ridicată pentru porumb 
  • Perioadă de aplicare extinsă  

STRETCH (40 g/l nicosulfuron) este un erbicid sulfonilureic care conține Nicosulfuron (40 g/l), substanță activă cu puternică acțiune erbicidă contra buruienilor greu de combătut (în special costreiul din rizomi), în condițiile de selectivitate totală față de porumb. Nicosulfuronul blochează activitatea enzimei acetolactatsintaza (ALS) necesară în sinteza aminoacizilor esențiali. Inhibarea ALS duce la încetarea diviziunii celulare și prin urmare la încetarea creșterii buruienilor la scurt timp  după  aplicarea  produsului. 

green corn plant

Produsul este absorbit rapid de către buruieni prin intermediul frunzelor, iar apoi acesta este translocat în toată planta. Primele  simptome (vizibile) apar la câteva zile de la aplicarea produsului. Buruienile se necrozează și mor în decurs de una până la trei  săptămâni; această  perioadă  depinde  în  mare măsură  de  condițiile  meteorologice  (temperatură  și umiditate a solului). Vremea caldă și umedă accelerează acțiunea produsului, temperatura scăzută și seceta pot întârzia  acțiunea  acestuia. Acțiunea  produsului  este mai rapidă atunci când condițiile de vegetație sunt optime și buruienile sunt în faza de creștere activă. 

RECOMANDĂRI DE UTILIZARE: 

Pentru mai multe informații și oferte contactați echipa Agro Excel Balkans SRL. 

AGRO EXCEL BALKANS are o gamă de produse specializată, în care produsele au fiecare un rol bine definit: 

  • să aducă economii de costuri (la pesticide și semințe) 
  • să contribuie la venituri (îngrășăminte foliare), acoperind nevoile din toate verigile tehnologie la fermă. 

Prin parteneriate cu lideri de piață din regiunea Balcanilor și cu furnizori de servicii de primă clasă din România, bazându-ne pe o experiență solidă în distribuția de inputuri, livrăm fermierilor valoare, siguranță, atitudine corectă și respect într-o relație de afaceri pe termen lung.  

Livrăm Excelență Agriculturii.  

Contact: 

Agro Excel Balkans SRL Adresă: Mareșal Averescu 8-10, Corp C, Parter, Sector 1, București; email: office@agroexcelbalkans.ro; Tel: +40 740 112 759; Fax:  +40 31 069 9604;  

Surse: PROTECȚIA PLANTELOR PENTRU O AGRICULTURĂ PROFITABILĂ, AGRIA &               ZENITH CROP SCIENCES, 2020 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *