TOP PLUS (TIOFANAT-METIL 700 g/kg WP), pentru combaterea putregaiului cenușiu

Agria AD – înființată în 1932, este un producător cu mulți ani de experiență și unul dintre cei mai mari jucători în domeniul produselor agrochimice din Bulgaria. 

După transformarea sa în societate pe acțiuni în anul 1998, a devenit treptat una dintre companiile de top din domeniul producerii, importului și comercializării erbicidelor, fungicidelor, insecticidelor, bio-stimulatorilor, stimulatorilor de creștere și oligoelementelor.  

Produsele Agria AD sunt folosite în agricultura bulgară de peste 70 de ani și sunt bine cunoscute pe piață.  

Astăzi, în AGRIA AD există două linii principale pentru producerea, formularea și ambalarea produselor de protecție a plantelor din grupul de ditiocarbamați și pulberi umectabile care conțin cupru.  

Produsele AGRIA AD sunt testate într-un laborator de testare acreditat în conformitate cu BDS EN ISO 17025. Cu metode și echipamente moderne, indicatorii tuturor produselor sunt examinați cu strictețe.  

Compania exportă produse de protecție a plantelor în peste 50 de țări din Europa, Asia, America de Sud, Africa și Orientul Mijlociu.  

Dezvoltarea Agria AD este în toate direcțiile – modernizarea și creșterea producției, introducerea de noi produse, protecția mediului, angajamentul față de ecologie și calitate.  

TIOFANAT METIL este o substanță fungicidă cu acțiune de contact și sistemică, ce se absoarbe în plantă prin rădăcini și frunze. TIOFANAT METIL manifestă un foarte bun efect preventiv și curativ față de un spectru larg de agenți patogeni, are o volatilitate scăzută și tinde să nu fie persistent în sol sau apă. Are o toxicitate scăzută la mamifere, totuși este un iritant, sensibilizant al pielii și poate fi, de asemenea, mutagen. Este moderat toxic pentru majoritatea organismelor acvatice și râme, dar mai puțin pentru păsări și albine. 

Agro Excel Balkans aduce pe piața din România produsele omologate ale Agria AD, printre care și produse cu rolul de a combate agenții patogeni care apar în cultura viței de vie. 

Agro Excel Balkans furnizează pe piață produsul TOP PLUS (TIOFANAT-METIL 700 g/kg WP) produs de Agria ADun fungicid sistemic, cu acțiune preventivă și curativă în combaterea putregaiului cenușiu din cultura viței de vie. TOP PLUS conţine 700g/kg tiofanat-metil și este formulat sub formă de pudră umectabilă (WP). 

Beneficiile oferite de TOP PLUS (TIOFANAT-METIL 700 g/kg WP): 

  • Solubilitate ridicată în apă 
  • Protecție reziduală 
  • Poate fi folosit împreună cu alte fungicide pentru un efect sinergic. 
  • Niciun efect asupra procesării vinului. 

Mod de acțiune: 

TOP PLUS (TIOFANAT-METIL 700 g/kg WP) este un fungicid sistemic cu acțiune preventivă și curativă. Substanța activă tiofanat-metil este absorbită prin frunze și translocată apoi în plantă unde inhibă respirația celulelor fungice și sporularea. În acest fel, este prevenită infecția bolii și formarea leziunilor. 

Recomandări de utilizare 

PROGRAME FITOSANITARE 

Vița de vie 

Fungicidul TOP PLUS (TIOFANAT-METIL 700 g/kg WP), ca și celelalte fungicide pe bază de tiofanat metil de pe piața din România se retrage, ca urmare a deciziei Uniunii Europene de nereînnoire a substanței active Tiofanat Metil. Se acordă o perioadă de grație până la 19.07.2021, pentru comercializarea şi distribuirea stocurilor existente de produs si până la 19.10.2021, pentru depozitarea, utilizarea și eliminarea stocurilor de produs la utilizatori. 

Pentru mai multe informații și oferte contactați echipa Agro Excel Balkans SRL.  

AGRO EXCEL BALKANS are o gamă de produse specializată, în care produsele au fiecare un rol bine definit:  

-să aducă economii de costuri (la pesticide și semințe)  

-să contribuie la venituri (îngrășămintele foliare), acoperind nevoile din toate verigile tehnologice la fermă.  

Prin parteneriate cu lideri de piață din regiunea Balcanilor și cu furnizori de servicii de primă clasă din România, bazându-ne pe o experiență solidă în distribuția de inputuri, livrăm fermierilor valoare, siguranță, atitudine corectă și respect într-o relație de afaceri pe termen lung.  

Livrăm Excelență Agriculturii.  

Contact:  

Agro Excel Balkans SRL Adresă: Mareșal Averescu 8-10, Corp C, Parter, Sector 1, București; email: office@agroexcelbalkans.ro; Tel: +40 740 112 759; Fax:  +40 31 069 9604  

Surse: PROTECȚIA PLANTELOR PENTRU O AGRICULTURĂ PROFITABILĂ, AGRIA&ZENITH CROP SCIENCES, 2020  

http://sitem.herts.ac.uk/aeru/ppdb/en/Reports/640.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *