AEB – Crop Monitoring Powered by E.O.S.

AEB adaugă la portofoliul propriu serviciul de monitorizare a culturilor cu ajutorul datelor preluate de sateliți.

Serviciul Crop Monitoring furnizat de Earth Observing Systems prin AEB, ajută farmierii să intre în trendul smart farming fără să investească în echipamente costisitoare. Prin facilitatea de încărcare pe platforma online a informațiilor preluate de utilajele din fermă, Crop Monitoring este util și fermierilor mai avansați în procesul de digitalizare.

Prin Crop Monitoring fermierii pot identifica într-un mod mai avansat problemele din câmp, mai rapid și mai ușor, pot identifica solele cele mai productive (prin analiza inclusiv a istoricului de evoluție a vegetației de până la 5 ani ), pot suprapune peste evoluția indicelui de vegetație evoluția factorilor meteo (precipitații și temperaturi) și le pot compara cu media acestora din ultimii 5 ani.

Crop Monitoring reduce costul cu inspectarea câmpului, ajută fermierii să păstreze controlul și contactul cu terenul chiar și când nu pot fi pe câmp câteva zile și ajută fermierii să își organizeze informațiile și agenda de lucrări într-un singur loc.

Crop Monitoring poate fi o platformă comună în care fermierii, la alegerea lor, pot partaja cu agronomii, consultanții, asigurătorii și alte părți interesate – evoluția culturilor pe anumite sole și pot crea și urmări îndeplinirea anumitor sarcini comunicate tot prin intermediul platformei.

Crop Monitoring este un instrument care ajută fermierii să creeze hărți de zonare pentru reglarea utilajelor de aplicare cu rată variabilă a îngrășămintelor. De asemenea, fermierii pot încărca în platformă datele care au fost preluate prin senzorii instalați pe utilaje.

Crop Monitorig reprezintă un instrument care oferă fermierilor o perspectivă mai largă asupra solelor proprii – atât în timp cat și în spațiu – perspectivă care îi ajută să ia decizii mai eficient.

Monitorizarea câmpului le permite fermierilor să

1. Detecteze la timp zonele cu probleme din solele lor cu ajutorul indicilor NDVI, MSAVI, NDRE, ReCI, chiar dacă acestea nu sunt vizibile cu ochiul liber de la marginea solei
2. Realizeze o analiză a istoricului solelor bazată pe date din satelit din ultimii 5 ani și pe date meteo cu istoric de 10 ani .
3. Detecteze corelații între datele meteo (precipitații, umiditatea solului, stres de ger sau căldură excesivă și deviațiile de vegetație)
4. Păstreze informațiile de rotație a culturilor și alte informații într un singur loc.

Oferta AEB

Crop Monitoring Standard
-Date meteo
-Liste de sole
-Poziționare GPS pentru vizite în câmp
-Zonare
-Raport de activitate în câmp
-Manager de date

6 lei/ha/an + TVA

Contactați echipa Agro Excel Balkans pentru o prezentare a platformei și pentru oferta noastră de semințe pentru culturile de toamnă.

AGRO EXCEL BALKANS are o gamă de produse specializată, în care produsele au fiecare un rol bine definit:

-să aducă economii de costuri (la pesticide și semințe)

-să contribuie la venituri (îngrășămintele foliare),

acoperind nevoile din toate verigile tehnologice la fermă.

Prin parteneriate cu lideri de piață din regiunea Balcanilor și cu furnizori de servicii de primă clasă din România, bazându-ne pe o experiență solidă în distribuția de inputuri, livrăm fermierilor valoare, siguranță, atitudine corectă și respect într-o relație de afaceri pe termen lung.

Livrăm Excelență Agriculturii.

Contact:

Agro Excel Balkans SRL Adresă: Mareșal Averescu 8-10, Corp C, Parter, Sector 1, București; email: office@agroexcelbalkans.ro; Tel: +40 740 112 759; Fax:  +40 31 069 9604

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d